Återhämtningsterapeut

 

 Återhämtningsterapi!


Jag började min utbildning till återhämtningsterapeut April 2019 och tar examen i Oktober 2020. Nu är jag  redo att börja ta emot träningsklienter.


Att kunna hjälpa andra att må bra i kropp och själ har alltid betytt mycket för mig.


Jag har själv upplevt mycket stress/utmattning/oro så det kändes helt rätt när jag hittade denna utbildningen. Under 1 ½ år har jag genom meditation, "att släppa taget", praktisera mindfulness och andningsövningar, lärt mig att vara Här och Nu. Det som har varit är dåtid och framtiden vet vi inget om. 


Återhämtningsterapi är en terapiform vars metod är uppbyggd för att hjälpa dig som är utmattad, eller varit med om ett annat trauma, att finna ett inre lugn och ett bättre mående.


En Återhämtningsterapeut använder metoder som mindfulness, stresshantering, meditation, personlig och andlig utveckling som sammantaget hjälper oss att släppa stress, stilla tankarna och att leva ett liv som får oss att må bra.


När man är under stress försöker man normalt att lösa problemet vilket tar enormt mycket energi. Vi har metoder för att stilla tanken, släppa taget och faktiskt låta lösningarna uppenbara sig själva.


När man befunnit sig i långvarig stress är det vanligt att man är fast i sina tankemönster och det kan vara omöjligt att se lösningar på sin situation.


Som klient bör du vara medveten om att det är du som gör resan och jobbet.


Jag som terapeut finns med och stödjer och fördjupar samt ger dig verktyg till nya insikter i din personliga återhämtning och utveckling.


Återhämtning handlar inte om att återgå till de gamla. De gamla vanorna bidrog till utmattning, därför behöver vi nya vanor för att kunna läka och inte ramla dit igen.


Jag arbetar under patientsäkerhetslagen och alla samtal omfattas av tystnadsplikt, sekretess samt dataskyddförordningen GDPR.


 


      

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © naturzon.se